12. – 15. nov 2014
Til: Landscape

Studieturen til Marokko og Marrakesh med Tech2Tech havde fokus på ”Landscape.

Marrakesh – landskabsarkitektur og byrum

Marokkos Marrakesh har rigtig meget at byde på, når det gælder landskabsarkitektur og byrum. Efter ankomsten til Marrakesh tog vi til den enestående Jardin Majorelle, som er skabt af den franske maler Jaques Majorelle gennem næsten 40 år. Besøget startede med en introduktion af marokkansk landskabsarkitektur og selve haven ved landskabsarkitekt og generalsekretær i den marokkanske landskabsarkitektforening Mrs. Carey Duncan.

Medina, paladser og fontæne

Derudover besøgte vi den gamle bydel medinaen, der tilbage i 1985 blev opført på UNESCOs verdensarvsliste, med baggrund i bydelens store antal bygninger og anlæg fra dens historiske guldalder. Blandt byens kulturhistoriske bygninger og seværdigheder kan nævnes Koutoubia-moskéen, Bin Yousuf-madrassaen, Saadidynastiets mausoleum, Shrob ou Shouf-fontænen, El Badi-paladset, Bahia-paladset, garverierne, markedsboderne, bymuren og byportene.

Dialogmøder og nye kontakter

En af Tech2Tech-turenes kerneaktiviteter er dialogmøderne, der afholdtes på turens anden dag i Marrakesh, hvor leverandører og arkitekter mødes med fokus på landskabsprojekter og muligheder med leverandører og materialer.

Studietur til Marokko og Marrakesh med Tech2Tech